Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús (comb és lapocka vegyesen)
    • 15 dkg rizs
    • 1 kg mirelit zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 5-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tejföl + a tálaláshoz
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só, bors, ételízesítő ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az átöblített rizst megpároljuk. 3-4 db tojást keményre, a zöldbabot roppanósra főzzük.

    Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük és fedő alatt puhára sütjük. Majd amikor a hús elkészült összekeverjük a rizzsel. A babot alaposan lecsepegtetjük, a tojásokat felszeleteljük.

    A tejfölt összekeverjük 2 tojással, a sajttal és kevés ételízesítővel.

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 28*14 cm-es hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral.

    Következik a rétegezés: a forma aljára egy sorban lerakunk a karikára vágott tojásból, szétterítjük rajta a tejfölös keverék 1/3-át, majd egyenletesen rászórjuk a bab felét, erre kerül a rizses hús fele, a megmaradt tejfölös keverék fele, főtt tojás, rizses hús. Végül a megmaradt tejfölös keverék és a maradék zöldbab, ezután betesszük a sütőbe és kb 40 perc alatt megsütjük.

    Megvárjuk amíg az étel langyosra hűl, majd egy kínálótálra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. A tejfölt egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kidíszítjük vele az étel tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá