Sajtos rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab /vajbab/
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg rizs
  • 1 db leveskocka
  • fűszerek: őrölt bors, só, pirospaprika
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 450 gramm tejföl
  • vaj a forma kenéséhez
  • egy pici zsemlemorzsa
  • egy pici olaj

Elkészítése:

A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst megfűszerezzük és megpirítjuk.

A végén az aprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Félretesszük ezt is.

Kis olajban megpirítjuk a rizst és felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük. amikor kész fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.

A rétegezés:

Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és először egy sor rizs, majd egy réteg hús, egy réteg zöldbab, sajt és tejföl.

A második sor ugyanígy míg elfogynak a hozzávalók.

Tetejére reszelt sajt kerül.

200 fokon, kb 30 percig sütjük.

Edényméret:

30×22 cm.

Jó étvágyat kívánok.

Tipp:

Kiadós, finom és laktató egytálétel.