Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst megfűszerezzük és megpirítjuk.
A végén az aprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Félretesszük ezt is.
Kis olajban megpirítjuk a rizst és felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük. amikor kész fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.
Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és először egy sor rizs, majd egy réteg hús, egy réteg zöldbab, sajt és tejföl.
A második sor ugyanígy míg elfogynak a hozzávalók.
Tetejére reszelt sajt kerül.
200 fokon, kb 30 percig sütjük.
30×22 cm.
Jó étvágyat kívánok.
Kiadós, finom és laktató egytálétel.