Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tepsis burgonya recept

Rakott tepsis burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg krumpli
    • 60 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 450 g tejföl
    • őrölt fekete bors
    • oregánó
    • őrölt csemege fűszerpaprika
    • szerecsendió
    • vaj
    • 10 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük.

    Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük sóval, borssal, aprított fokhagymával, oregánóval és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl vízzel és 10 percig pároljuk.

    Egy tepsit kivajazunk, az alsó sorba a félkész krumpli kerül, sózzuk, borsozzuk, rá kerül egy réteg hús. Ismét, krumpli, ismét hús, a végére krumpli kerül. Rákanalazzuk a tejfölt és meghintjük szerecsendióval és sóval.

    Közepes hőfokon, 30 percig sütjük, még 10 percig süthetjük tovább egy kis reszelt sajttal, de ez már elhagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá