Rakott tepsis burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 450 g tejföl
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • őrölt csemege fűszerpaprika
  • szerecsendió
  • vaj
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük.

Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük sóval, borssal, aprított fokhagymával, oregánóval és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl vízzel és 10 percig pároljuk.

Egy tepsit kivajazunk, az alsó sorba a félkész krumpli kerül, sózzuk, borsozzuk, rá kerül egy réteg hús. Ismét, krumpli, ismét hús, a végére krumpli kerül. Rákanalazzuk a tejfölt és meghintjük szerecsendióval és sóval.

Közepes hőfokon, 30 percig sütjük, még 10 percig süthetjük tovább egy kis reszelt sajttal, de ez már elhagyható.