Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott pecsenye recept

Rakott pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéshús vagy pulyka-csirkemellfilé
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 1,5 kg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 ek. vágott petrezselyemzöld
    • bors
    • olaj
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
    Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.

    A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük a fele burgonyát.
    Ráfektetjük a hússzeleteket és egyformán elosztva a húsok tetejére halmozzuk a párolt gombát,a maradék burgonyával befedjük.
    Az ételízesítőt 1 dl vízben felforraljuk, elkeverjük a tejföllel,tejszínnel és a gombás húsra öntjük.
    A tepsit bevonjuk alufóliával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
    Fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és szép aranysárgára sütjük kb. 10 perc alatt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá