Rakott pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott pecsenye

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéshús vagy pulyka-csirkemellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek. vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük a fele burgonyát.
Ráfektetjük a hússzeleteket és egyformán elosztva a húsok tetejére halmozzuk a párolt gombát,a maradék burgonyával befedjük.
Az ételízesítőt 1 dl vízben felforraljuk, elkeverjük a tejföllel,tejszínnel és a gombás húsra öntjük.
A tepsit bevonjuk alufóliával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és szép aranysárgára sütjük kb. 10 perc alatt.