Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott burgonya recept

Rakott burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb, hosszúkás burgonya
    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl (görög)joghurt
    • 2 dl tejföl
    • 30 dkg fütölt kolbász
    • vaj
    • zsemlemorzsa
    • 5-10 dkg reszelt mozzarella vagy trappista sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Akkor jó ha hústűvel könnyen bele tudunk szúrni a közepéig.

    2. Ezután leszűrjük, megvárjuk amíg langyosra hűl, meghámozzuk és 0,5 centi vastag karikákra vágjuk.

    Egy közepes (20*30 cm-es) tepsit kivajazunk, morzsával meghintjük, a burgonya felét beleterítjük. Enyhén megsózzuk, a tejfölt rálocsoljuk.

    3. A főtt tojást meg a kolbászt karikákra vágjuk, egyenletesen a burgonyára halmozzuk. A maradék burgonyával az egészet befedjük, enyhén megsózzuk.

    A joghurtba keverjük a nyers tojásokat, megsózzuk és meglocsoljuk vele az egész rakottasunkat. A tetejére sajtot reszelünk és morzsával megszórjuk, hogy ne égjen meg a teteje.

    Végül tegyük a sütőbe és légkeveréses sütőben 180 °C-on 20 percig süssük.

    Tipp:

    Édesanyám klasszikus rakott burgonyája. Minden héten egy alkalommal volt ebédre nálunk. Talán ezért is maradt a kedvencünk és készítem ma is, de ritkábban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá