Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 15-20 dkg minőségi kolbász, lehet füstölt is
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 l tejföl 20%-os
    • vaj
    • bors

    Elkészítés:

    Először a krumplikat a hájukban kezdjük el főzni. Elég, ha csak félig főzzük meg őket, mert a sülés közben tovább fognak puhulni. A krumplikat ezt követően hámozzuk meg, és karikázzuk fel őket.

    A víz forrástól számítva 8-10 perc alatt főzzük meg a tojásokat, pucoljuk meg és rusztikusan vágjuk szép szeletekre őket.

    Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, majd helyezzük bele a krumpli szeletek felét és sózzuk-borsozzuk meg őket. A krumplira halmozzuk rá egyenletesen az előzetesen felkarikázott kolbászt, majd a tojásokat. Az egészet borítsuk be a krumpli szeletek másik felével, végül öntsük rá a rakott krumpli tetejére a tejfölt.

    Lefedve legalább 35 percig 180 fokon süssük a rakott krumplit, majd fedő nélkül is pirítsuk egy kicsit meg a tetejét.

    Tipp:

    A rakott krumpli szerintem frissen a legjobb, valaki szereti lehűteni, hogy szépen fel tudja szeletelni, de én ezt nem tartom fontosnak.

    Véleményem szerint a rakott krumpli titka a jó kolbászban van. Ha tehetjük, válasszunk Gyulai, vagy Csabai kolbászt, de a házi kolbásztól sem lesz rosszabb ez az étel. Biztosak lehetünk benne, hogy jó lett a rakott krumplink, ha a kolbász szaftja elszínezi a krumplikat.

    A fűszerezésnél, sózásnál vegyük figyelembe a kolbász só és fűszertartalmát.

    A rakott krumpli valahogy az az étel, amit nem szabad könnyűre készíteni, ezért ne tegyünk bele 12%-ot tejfölt. Sőt, ha van egy kis minőségi olívaolaj otthon, akkor sütés előtt abból is lehet csurgatni a krumplira.

    Ha gondolják, a sütés előtt egy kis reszelt sajtot is szórhatnak a rakott krumpli tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá