Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Akkor jó ha hústűvel könnyen bele tudunk szúrni a közepéig.
2. Ezután leszűrjük, megvárjuk amíg langyosra hűl, meghámozzuk és 0,5 centi vastag karikákra vágjuk.
Egy közepes (20*30 cm-es) tepsit kivajazunk, morzsával meghintjük, a burgonya felét beleterítjük. Enyhén megsózzuk, a tejfölt rálocsoljuk.
3. A főtt tojást meg a kolbászt karikákra vágjuk, egyenletesen a burgonyára halmozzuk. A maradék burgonyával az egészet befedjük, enyhén megsózzuk.
A joghurtba keverjük a nyers tojásokat, megsózzuk és meglocsoljuk vele az egész rakottasunkat. A tetejére sajtot reszelünk és morzsával megszórjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
Végül tegyük a sütőbe és légkeveréses sütőben 180 °C-on 20 percig süssük.
Édesanyám klasszikus rakott burgonyája. Minden héten egy alkalommal volt ebédre nálunk. Talán ezért is maradt a kedvencünk és készítem ma is, de ritkábban.