Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kelkáposzta
    • 2 bögre rizs
    • 600 ml víz
    • étolaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 csipet majoránna
    • jódozott só
    • őrölt fekete bors
    • csemege pirospaprika
    • 60 dkg csirkemell filé vagy sertéscomb
    • 450 g 12%-os tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A kelkáposztát megmosom, felvagdosom, kicsumázom és forrásban lévő, sós, majoránnás vízben 10 percig főzöm.

    A húst felcsíkozom vagy kockázom és olajon, a felaprított vöröshagymán és zúzott fokhagymán pirítom fehéredésig. Felengedem kevés vízzel és forrástól számítva 20 percig főzöm ha csirkemell és 50 percig ha sertéscomb. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával.

    A rizst kevés olajon megpirítom, felengedem a vízzel, felforralom, közben megsózom ízlés szerint. Ha felforrt, akkor alacsony (tartalék) lángon főzöm, míg az összes vizet magába nem szívja.

    A kész rizsbe belekeverem a húst. A kelkáposztáról leöntöm a vizet és a tejfölt egy kis tányérban kikeverem 2 csipet feketeborssal és 3 csipet ételízesítővel.

    Egy nagy tepsiben vagy hőálló tálban elkezdem a rétegezést: alulra egy kevés olaj kerül, rá kelkáposzta, aztán rizses hús és végül a tejföl. Újra rétegezem addig, míg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére a tejföl kerül.

    Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm közepes lángon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá