Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelkáposztát megmosom, felvagdosom, kicsumázom és forrásban lévő, sós, majoránnás vízben 10 percig főzöm.
A húst felcsíkozom vagy kockázom és olajon, a felaprított vöröshagymán és zúzott fokhagymán pirítom fehéredésig. Felengedem kevés vízzel és forrástól számítva 20 percig főzöm ha csirkemell és 50 percig ha sertéscomb. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával.
A rizst kevés olajon megpirítom, felengedem a vízzel, felforralom, közben megsózom ízlés szerint. Ha felforrt, akkor alacsony (tartalék) lángon főzöm, míg az összes vizet magába nem szívja.
A kész rizsbe belekeverem a húst. A kelkáposztáról leöntöm a vizet és a tejfölt egy kis tányérban kikeverem 2 csipet feketeborssal és 3 csipet ételízesítővel.
Egy nagy tepsiben vagy hőálló tálban elkezdem a rétegezést: alulra egy kevés olaj kerül, rá kelkáposzta, aztán rizses hús és végül a tejföl. Újra rétegezem addig, míg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére a tejföl kerül.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm közepes lángon.