Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
 - 20 dkg sütnivaló kolbász
 - 1 dl paradicsomszósz
 - 5 dl tejföl
 - 2 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál olaj
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - só
 - 8 dkg rizs
 - 15 dkg reszelt sajt
 
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, tegyük bele a zúzott fokhagymát és folyamatos keverés közben süssük meg.
Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.
Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál vagy tepsi aljára. A karfiolra terítsük rá a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.
A tejfölbe keverjük el a tojásokat, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											









