Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 20 dkg sütnivaló kolbász
- 1 dl paradicsomszósz
- 5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 8 dkg rizs
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, tegyük bele a zúzott fokhagymát és folyamatos keverés közben süssük meg.
Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.
Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál vagy tepsi aljára. A karfiolra terítsük rá a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.
A tejfölbe keverjük el a tojásokat, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »