Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej karfiol
    • 25 dkg rizs
    • 1 nagy löncshús konzerv (400 g)
    • só, bors, vegeta, pirospaprika, olaj
    • 450 g tejföl
    • ízlés szerint reszelt sajt

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és addig félretesszük amíg a többi hozzávaló elkészül.

    A rizst is megfőzzük.

    A rizs ha megfőtt, akkor összekeverjük a konzervvel, adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat és ízesítjük pirospaprikával, borssal, majd jól összekeverjük.

    Enyhén olajozott tepsibe (30*20-as) vagy jénai tesszük a megfőtt karfiol felét, majd erre tesszük a rizses-löncshúsos réteget, majd a tejföl felét végül a karfiol másik felével befedjük.

    A maradék tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben sütjük, míg picit a tejföl barnulni nem kezd.

    Aki szereti reszelt sajttal megszórhatja a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá