Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 25 dkg rizs
- 1 nagy löncshús konzerv (400 g)
- só, bors, vegeta, pirospaprika, olaj
- 450 g tejföl
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és addig félretesszük amíg a többi hozzávaló elkészül.
A rizst is megfőzzük.
A rizs ha megfőtt, akkor összekeverjük a konzervvel, adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat és ízesítjük pirospaprikával, borssal, majd jól összekeverjük.
Enyhén olajozott tepsibe (30*20-as) vagy jénai tesszük a megfőtt karfiol felét, majd erre tesszük a rizses-löncshúsos réteget, majd a tejföl felét végül a karfiol másik felével befedjük.
A maradék tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben sütjük, míg picit a tejföl barnulni nem kezd.
Aki szereti reszelt sajttal megszórhatja a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »