Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 25 dkg rizs
- 1 nagy löncshús konzerv (400 g)
- só, bors, vegeta, pirospaprika, olaj
- 450 g tejföl
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és addig félretesszük amíg a többi hozzávaló elkészül.
A rizst is megfőzzük.
A rizs ha megfőtt, akkor összekeverjük a konzervvel, adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat és ízesítjük pirospaprikával, borssal, majd jól összekeverjük.
Enyhén olajozott tepsibe (30*20-as) vagy jénai tesszük a megfőtt karfiol felét, majd erre tesszük a rizses-löncshúsos réteget, majd a tejföl felét végül a karfiol másik felével befedjük.
A maradék tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben sütjük, míg picit a tejföl barnulni nem kezd.
Aki szereti reszelt sajttal megszórhatja a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »