Rakott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagy löncshús konzerv (400 g)
  • só, bors, vegeta, pirospaprika, olaj
  • 450 g tejföl
  • ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és addig félretesszük amíg a többi hozzávaló elkészül.

A rizst is megfőzzük.

A rizs ha megfőtt, akkor összekeverjük a konzervvel, adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat és ízesítjük pirospaprikával, borssal, majd jól összekeverjük.

Enyhén olajozott tepsibe (30*20-as) vagy jénai tesszük a megfőtt karfiol felét, majd erre tesszük a rizses-löncshúsos réteget, majd a tejföl felét végül a karfiol másik felével befedjük.

A maradék tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben sütjük, míg picit a tejföl barnulni nem kezd.

Aki szereti reszelt sajttal megszórhatja a tetejét.