Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 4-5 db burgonya
    • 1 db nagyobb karfiol
    • 2 db kápia paprika
    • 1 ek magyaros fűszerkeverék
    • 1 ek zsiradék vagy étolaj

    Húsos réteg:

    • 60-65 dkg darált hús
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 3 ek zsiradék vagy étlaj
    • 1 tk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
    • 1 tk apróra vágott tárkony (ízlés szerint elhagyható)

    Tetejére:

    • 4 nagy ek tejföl
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 ek morzsolt petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Előkészítjük a rétegekhez a hozzávalókat.

    A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát és a fűszereket, öntünk alá nagyjából 1 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk/főzzük (kb. 18-20 perc), amíg a leve el nem fő.

    A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, majd lehéjazzuk és felszeleteljük. A karfiolt rózsáira szedjük és azt is 6-7 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
    A kápia paprikákat felkarikázzuk.

    A tojásokat egy villával felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejfölt (12%-osat használtam) és a fűszerekkel alaposan összekeverjük. Közepes állagúra készítve kissé folyós masszát kell keverni, hogy könnyen kenhető, elosztható legyen!

    Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsiradékkal vagy olajjal.

    Alulra tesszük a főtt burgonya karikákat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, rátesszük a paprika karikákat, ezután a karfiolt is elosztjuk a tetején.

    A párolt húst belekanalazzuk a karfiolok közé, végül a tejfölös-sajtos masszával zárjuk a sort.

    Előmelegített sütőben 210 fokon naggyából 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve pihentetjük 10-12 percet, majd szeletelhető!

    Jó étvágyat kívánok!

    box style=”info”]Hús nélkül is elkészítve kiváló egytálétel![/box]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek