Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 db burgonya
- 1 db nagyobb karfiol
- 2 db kápia paprika
- 1 ek magyaros fűszerkeverék
- 1 ek zsiradék vagy étolaj
Húsos réteg:
- 60-65 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 3 ek zsiradék vagy étlaj
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 tk apróra vágott tárkony (ízlés szerint elhagyható)
Tetejére:
- 4 nagy ek tejföl
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 ek morzsolt petrezselyemzöld
Elkészítése:
Előkészítjük a rétegekhez a hozzávalókat.
A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát és a fűszereket, öntünk alá nagyjából 1 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk/főzzük (kb. 18-20 perc), amíg a leve el nem fő.
A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, majd lehéjazzuk és felszeleteljük. A karfiolt rózsáira szedjük és azt is 6-7 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A kápia paprikákat felkarikázzuk.
A tojásokat egy villával felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejfölt (12%-osat használtam) és a fűszerekkel alaposan összekeverjük. Közepes állagúra készítve kissé folyós masszát kell keverni, hogy könnyen kenhető, elosztható legyen!
Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsiradékkal vagy olajjal.
Alulra tesszük a főtt burgonya karikákat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, rátesszük a paprika karikákat, ezután a karfiolt is elosztjuk a tetején.
A párolt húst belekanalazzuk a karfiolok közé, végül a tejfölös-sajtos masszával zárjuk a sort.
Előmelegített sütőben 210 fokon naggyából 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve pihentetjük 10-12 percet, majd szeletelhető!
Jó étvágyat kívánok!
box style=”info”]Hús nélkül is elkészítve kiváló egytálétel![/box]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »