Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta tésztával recept

Rakott káposzta tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 10 dkg fodros kiskocka tészta
    • víz 1,5 liter

    Töltelékhez:

    • 70 dkg darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 ek pirospaprika
    • só, bors
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 2 ek cukor
    • 2 ek olaj
    • kevés őrölt kömény, bors, só ízlés szerint

    Öntethez:

    • 6 dl tejföl
    • 2 tojás
    • só, bors ízlés szerint

    Továbbá:

    • 2 tasak mozzarella
    • kevés szárított oregánó
    • 5-8 dkg reszelt sajt a tetejére
    • vaj
    • 1 csokor aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Egy négyszögletes sütőformát kikenünk vajjal. A tejfölhöz adjuk a tojásokat, sózzuk meg és jól keverjük össze.

    A savanyú káposztát kicsavarjuk.

    Olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a káposztát és állandó keverés mellett megpároljuk. Kevés őrölt köménymaggal, borssal és sóval ízesítjük.

    A tésztát kifőzzük a szokásos módon és leszűrjük.

    A darált húst az olajon megfuttatott, apróra vágott hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük és kevés vizet öntünk rá. A fokhagymát zúzzuk össze és azt is dobjuk bele a raguba. Süssük zsírjára és tegyük félre.

    A mozzarellákat szeleteljük fel.

    A tészta felét terítsük a forma aljába, erre tegyük a ragu felét és szórjuk meg petrezselyemzölddel. A szeletelt mozzarellákat rakosgassuk rá, szórjunk rá szárított oregánót és az öntet felét csorgassuk rá. Erre kerül a pirított és párolt savanyú káposzta fele. Megint pörkölt, petrezselyemzöld és káposzta, majd a maradék tésztával befedjük. Az öntet maradékával meglocsoljuk és megszórjuk gazdagon sajttal a tetejét.

    Előmelegített, 200 fokos, hőlégkeveréses sütőbe tolva addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

    Felkockázva tálaljuk görög joghurttal vagy tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek