Rakott káposzta tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg fodros kiskocka tészta
  • víz 1,5 liter

Töltelékhez:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • só, bors
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • kevés őrölt kömény, bors, só ízlés szerint

Öntethez:

  • 6 dl tejföl
  • 2 tojás
  • só, bors ízlés szerint

Továbbá:

  • 2 tasak mozzarella
  • kevés szárított oregánó
  • 5-8 dkg reszelt sajt a tetejére
  • vaj
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

Egy négyszögletes sütőformát kikenünk vajjal. A tejfölhöz adjuk a tojásokat, sózzuk meg és jól keverjük össze.

A savanyú káposztát kicsavarjuk.

Olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a káposztát és állandó keverés mellett megpároljuk. Kevés őrölt köménymaggal, borssal és sóval ízesítjük.

A tésztát kifőzzük a szokásos módon és leszűrjük.

A darált húst az olajon megfuttatott, apróra vágott hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük és kevés vizet öntünk rá. A fokhagymát zúzzuk össze és azt is dobjuk bele a raguba. Süssük zsírjára és tegyük félre.

A mozzarellákat szeleteljük fel.

A tészta felét terítsük a forma aljába, erre tegyük a ragu felét és szórjuk meg petrezselyemzölddel. A szeletelt mozzarellákat rakosgassuk rá, szórjunk rá szárított oregánót és az öntet felét csorgassuk rá. Erre kerül a pirított és párolt savanyú káposzta fele. Megint pörkölt, petrezselyemzöld és káposzta, majd a maradék tésztával befedjük. Az öntet maradékával meglocsoljuk és megszórjuk gazdagon sajttal a tetejét.

Előmelegített, 200 fokos, hőlégkeveréses sütőbe tolva addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Felkockázva tálaljuk görög joghurttal vagy tejföllel.