Rakott húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szelet füstölt szalonna
- 1 zöldpaprika (lehet erős is)
- 2 paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- 1 kis doboz tejföl
- 8 palacsinta (vastagabb)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1-2 dl tejföl
Elkészítése:
A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet. Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet. Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be. Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal. Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk. A sajtot reszeljük le.
Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek. Majd erre tegyük a húsos massza harmadát.
Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg. Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Egyből szeletelhető
Tipp:
Sokkal finomabb ha sok tejfölt teszünk a tetejére
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









