Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott húsos palacsinta recept

Rakott húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 szelet füstölt szalonna
    • 1 zöldpaprika (lehet erős is)
    • 2 paradicsom
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kis doboz tejföl
    • 8 palacsinta (vastagabb)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1-2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet.  Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet. Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be. Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal. Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk. A sajtot reszeljük le.

    Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek. Majd erre tegyük a húsos massza harmadát.

    Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg. Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Egyből szeletelhető

    Tipp:

    Sokkal finomabb ha sok tejfölt teszünk a tetejére

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá