Rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 3-4 dl tej
Töltelékhez:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 dl tej
Díszítéshez:
- karamellás öntet
- mandulapehely
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat egyenként és hűlni hagyjuk.
A pudingokat elkészítjük. A puncsos és a csokis pudingport külön-külön edénybe tesszük. Hozzájuk adunk 4-4 evőkanál kristálycukrot. 4-4 dl tejet folyamatos kevergetés mellett a pudingporokhoz öntünk.
A pudingokat felforraljuk, takarék lángon 1-2 percig főzzük még, majd kihűtjük.
Ezután egy palacsintát egy nagy, lapos tányérra helyezünk. Ezt megkenjük csokoládés pudinggal, ráteszünk egy másik palacsintát, amelyet pedig puncsos pudinggal kenünk meg. Ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a palacsinták és a pudingok.
Az egészet ezután leöntjük karamellás öntettel és pirított mandulapehellyel megszórjuk.