Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsinta recept

Rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 50 dkg liszt
    • 3-4 dl tej

    Töltelékhez:

    • 1 cs puncsos pudingpor
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 dl tej

    Díszítéshez:

    • karamellás öntet
    • mandulapehely

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.

    Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat egyenként és hűlni hagyjuk.

    A pudingokat elkészítjük. A puncsos és a csokis pudingport külön-külön edénybe tesszük. Hozzájuk adunk 4-4 evőkanál kristálycukrot. 4-4 dl tejet folyamatos kevergetés mellett a pudingporokhoz öntünk.

    A pudingokat felforraljuk, takarék lángon 1-2 percig főzzük még, majd kihűtjük.

    Ezután egy palacsintát egy nagy, lapos tányérra helyezünk. Ezt megkenjük csokoládés pudinggal, ráteszünk egy másik palacsintát, amelyet pedig puncsos pudinggal kenünk meg. Ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a palacsinták és a pudingok.

    Az egészet ezután leöntjük karamellás öntettel és pirított mandulapehellyel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá