Rakott húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szelet füstölt szalonna
  • 1 zöldpaprika (lehet erős is)
  • 2 paradicsom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kis doboz tejföl
  • 8 palacsinta (vastagabb)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 dl tejföl

Elkészítése:

A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet.  Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet. Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be. Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal. Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk. A sajtot reszeljük le.

Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek. Majd erre tegyük a húsos massza harmadát.

Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg. Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Egyből szeletelhető

Tipp:

Sokkal finomabb ha sok tejfölt teszünk a tetejére