Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
    • só, bors ízlés szerint
    • étolaj
    • 5 közepes burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 40 dkg darált hús
    • 3 dkg vaj
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3 szem paradicsom felkarikázva
    • 1 kis csokor bazsalikom
    • pár szál oregáno
    • 20 dkg reszelt félkemény sajt

    Elkészítése:

    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára pároljuk.

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.

    A hagymát eközben meghámozzuk, felaprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a húst. Sóval, borssal ízesítjük és fehéredésig sütjük.

    Egy nagyobb tepsit vagy hasonló sütőtálat kikenünk vajjal és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

    Beletesszük sorban a karikára vágott burgonyát és megsózzuk. Erre kerülnek a brokkoli rózsák. Megöntözzük tejföllel és megszórjuk a friss fűszerekkel. Ráhalmozzuk a húst és betakarjuk a paradicsom karikákkal. Erre kerüljön még némi burgonya és tejföl, majd a reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.

    Ezután mehet az előmelegített sütőbe és 180 fokon addig sütjük, míg aranybarnára nem sül a teteje, kb 30 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá