Rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
- só, bors ízlés szerint
- étolaj
- 5 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús
- 3 dkg vaj
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 szem paradicsom felkarikázva
- 1 kis csokor bazsalikom
- pár szál oregáno
- 20 dkg reszelt félkemény sajt
Elkészítése:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára pároljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hagymát eközben meghámozzuk, felaprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a húst. Sóval, borssal ízesítjük és fehéredésig sütjük.
Egy nagyobb tepsit vagy hasonló sütőtálat kikenünk vajjal és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
Beletesszük sorban a karikára vágott burgonyát és megsózzuk. Erre kerülnek a brokkoli rózsák. Megöntözzük tejföllel és megszórjuk a friss fűszerekkel. Ráhalmozzuk a húst és betakarjuk a paradicsom karikákkal. Erre kerüljön még némi burgonya és tejföl, majd a reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.
Ezután mehet az előmelegített sütőbe és 180 fokon addig sütjük, míg aranybarnára nem sül a teteje, kb 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »