Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott fasírozott recept

Rakott fasírozott
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 mokkáskanál vegeta
    • 4 db zsemle
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 60 dkg héjában főtt burgonya
    • 1 nagy tejföl
    • só ízlés szerint
    • fél mokkáskanál őrölt bors
    • 0,5 dl olaj
    • 1 evőkanál zsír

    Elkészítése:
    A burgonyát sós vízben feltesszük főni,5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük,kevés olajon megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket,apróra vágott fokhagymát,őrölt borsot,vegetát és 1 tojást,és még egy tojás fehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
    A megfőtt burgonya héját lehúzzuk,és vékony szeletekre karikázzuk, majd a keményre főtt tojások héját leszedjük,és vékonyra szeleteljük.
    Kisméretű tepsit zsírral kizsírozunk,és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük, rátesszük a burgonya szeleteket,tojást, a pirított hagymát,ízlés szerint sózzuk. Ekkor rákenjük a tejfölt, betakarjuk a maradék fasírt masszával, végül egy tojás sárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Savanyúval,vagy tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá