Rakott fasírozott

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 mokkáskanál vegeta
  • 4 db zsemle
  • 7 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • 1 nagy tejföl
  • só ízlés szerint
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése:
A burgonyát sós vízben feltesszük főni,5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük,kevés olajon megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket,apróra vágott fokhagymát,őrölt borsot,vegetát és 1 tojást,és még egy tojás fehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
A megfőtt burgonya héját lehúzzuk,és vékony szeletekre karikázzuk, majd a keményre főtt tojások héját leszedjük,és vékonyra szeleteljük.
Kisméretű tepsit zsírral kizsírozunk,és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük, rátesszük a burgonya szeleteket,tojást, a pirított hagymát,ízlés szerint sózzuk. Ekkor rákenjük a tejfölt, betakarjuk a maradék fasírt masszával, végül egy tojás sárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Savanyúval,vagy tejföllel tálaljuk.