Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott bolognai spagetti recept

Rakott bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • 3 dl paradicsomszósz
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 csipet oregáno
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek liszt
    • 20 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk.

    Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről.

    A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük. Kicsit hűtünk rajta.

    A ragut befűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, és a reszelt sajt 2/3-át.

    Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük. Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül előmelegített sütőben.

    Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá