Rakott bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 csipet oregáno
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk.

Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről.

A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük. Kicsit hűtünk rajta.

A ragut befűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, és a reszelt sajt 2/3-át.

Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük. Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül előmelegített sütőben.

Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.