Pásztorpite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Raguhoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 ek paradicsompüré (aranyfácán)
- 10 dkg zöldborsó
- 1 dl vörösbor
- 2 ek finomliszt
- 3-4 dl víz
- 2 babérlevél
- só, bors, rozmaring, kakukkfű
Krumplipüré:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só, bors, szerecsendió
- ízlés szerint reszelt sajt
Sütéshez:
- ízlés szerint zsemlemorzsa
- 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a répát felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósított zsiradékon megdinszteljük a hagymákat. Hozzáadjuk a fűszereket, a sárgarépát és a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén fehéredésig pirítunk. Megszórjuk liszttel és felöntjük a borral és kevés vízzel. Ízesítjük még ízlés szerint.
Mikor majdnem kész, hozzáöntjük a borsót is. Én tettem bele egy kis szójaszószt is.
A krumplipürét a hagyományos módon megfőzzük. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a vajat, tejet és a tojások sárgáját, majd krumplinyomóval simára dolgozzuk.
Belekeverjük a reszelt sajtot is, újra eldolgozzuk.
Egy pitetál aljára öntjük a húsos ragut, amit befedünk a burgonyapürével, végül a tetejét először megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt cikkekben kiemelhető lesz a tepsiből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »
Ezt a trükköt ismerned kell: így készül a legfinomabb főtt kukorica!
Nincs is hangulatosabb dolog egy nyári délutánon vagy estén, mint a frissen
Tovább olvasom »
Citromos csodák a sütő bekapcsolása nélkül – 10 kihagyhatatlan recepttel
A citromos sütik igazi felüdülést jelentenek, különösen a nyári melegben. F
Tovább olvasom »
8 csirkés fogás, ami nem unalmas – és nem is bonyolult!
Összegyűjtöttünk 8 különleges, mégis könnyen elkészíthető csirkés fogást, a
Tovább olvasom »