Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc recept

Paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulyka darált hús
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g rizs
    • feketebors (őrölt)
    • fűszerpaprika
    • 1 leveskocka
    • 3 evőkanál étolaj
    • 3 evőkanál búzaliszt
    • 160 g sűrített paradicsom
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.

    Vizet forralunk egy nagy edényben, amibe beletesszük a leveskockát, majd takaréklángon kb 1 órán át főzzük a gombócokat benne.

    Egy lábasban/serpenyőben pici olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett összekeverjük a gombóccal.

    Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót és cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá