Paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g pulyka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 100 g rizs
  • feketebors (őrölt)
  • fűszerpaprika
  • 1 leveskocka
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 160 g sűrített paradicsom
  • kristálycukor

Elkészítése:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.

Vizet forralunk egy nagy edényben, amibe beletesszük a leveskockát, majd takaréklángon kb 1 órán át főzzük a gombócokat benne.

Egy lábasban/serpenyőben pici olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett összekeverjük a gombóccal.

Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót és cukrot.