Lecsós hal recept

Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
- 6-7 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés őrölt fehérbors
- tengeri só ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.
A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.
A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.
Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »