Lecsós hal recept

Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
- 6-7 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés őrölt fehérbors
- tengeri só ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.
A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.
A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.
Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »