Lecsós hal recept
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
- 6-7 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés őrölt fehérbors
- tengeri só ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.
A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.
A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.
Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









