Lecsós hal recept
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
- 6-7 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés őrölt fehérbors
- tengeri só ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.
A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.
A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.
Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.