Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis, répás rakott tál recept

Krumplis, répás rakott tál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 közepes krumpli
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 40 dkg bacon
    • kb 50 dkg tejföl
    • kevés vaj
    • 1-2 ek liszt
    • só, bors, pirospaprika

    Elkészítése:

    A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon.

    Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig.

    Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon.

    Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük.

    Tipp:

    Remekül variálható az alap: bacon helyett sonkával, kolbásszal, vegetáriánusok a húst kihagyhatják.
    A markánsabb íz kedvéért füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá