Krumplis, répás rakott tál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Krumplis, répás rakott tál

Hozzávalók:

  • 6 közepes krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dkg bacon
  • kb 50 dkg tejföl
  • kevés vaj
  • 1-2 ek liszt
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon.

Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig.

Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon.

Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük.

Tipp:

Remekül variálható az alap: bacon helyett sonkával, kolbásszal, vegetáriánusok a húst kihagyhatják.
A markánsabb íz kedvéért füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.