Kocsonya recept
Hozzávalók:
- 1 friss sertés hátsó csülök
- 2 sertés köröm
- 50 dkg bőrke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 20 szem fekete bors
- só
- 3 csöves paprika
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A húst ízlés szerinti nagyságúra feldarabolom, a fűszerekkel és a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni. Annyi vizet öntük rá, hogy ellepje.
Főzés közben a habját leszedem. 3,5-4 órán át főzöm. Amikor kész, leszűröm.
Fél órát hagyom állni, majd a lé tetejéről a zsírt lemerem.
Tányérokba teszem a húsféléket és rámerem a levet.
Hideg helyre teszem, hogy megaludjon. Van, akik tojást is tesznek a tányér aljába, én nem szoktam. Mindenki maga dönti el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










