Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazpacho leves recept

Gazpacho leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 közepes paradicsom
    • 1 fej fehér főzőhagyma
    • 1 nagyobb kígyó uborka
    • 1 kisebb sárga kaliforniai paprika
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
    • 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
    • 1 evőkanál almaecet
    • csipet cayenne bors (opcionális)
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Elkészítése:

    Egy edényben forraljunk vizet és amikor már lobog, fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután hideg folyóvíz alatt öblítsük le, majd szedjük le a héját.

    A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A kenyérszeletet vagy zsemlét áztassuk be egy kevés vízbe. A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset a feldarabolt zöldségekből.

    Tegyük a maradék zöldségeket a turmixgépbe, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét és az áztattató léből egy keveset, ha túl sűrű lenne. Ismét turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, borssal és az almaecettel.

    Tipp:

    Ízlés szerint hagyhatjuk a levesünket kicsit darabosan, de át is szűrhetjük. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk a hűtőben piheni, hogy összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá