Gazpacho leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 közepes paradicsom
  • 1 fej fehér főzőhagyma
  • 1 nagyobb kígyó uborka
  • 1 kisebb sárga kaliforniai paprika
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
  • 1 evőkanál almaecet
  • csipet cayenne bors (opcionális)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

Egy edényben forraljunk vizet és amikor már lobog, fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután hideg folyóvíz alatt öblítsük le, majd szedjük le a héját.

A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A kenyérszeletet vagy zsemlét áztassuk be egy kevés vízbe. A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset a feldarabolt zöldségekből.

Tegyük a maradék zöldségeket a turmixgépbe, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét és az áztattató léből egy keveset, ha túl sűrű lenne. Ismét turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, borssal és az almaecettel.

Tipp:

Ízlés szerint hagyhatjuk a levesünket kicsit darabosan, de át is szűrhetjük. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk a hűtőben piheni, hogy összeérjenek az ízek.