Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk vizet és amikor már lobog, fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután hideg folyóvíz alatt öblítsük le, majd szedjük le a héját.
A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A kenyérszeletet vagy zsemlét áztassuk be egy kevés vízbe. A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset a feldarabolt zöldségekből.
Tegyük a maradék zöldségeket a turmixgépbe, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét és az áztattató léből egy keveset, ha túl sűrű lenne. Ismét turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, borssal és az almaecettel.
Ízlés szerint hagyhatjuk a levesünket kicsit darabosan, de át is szűrhetjük. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk a hűtőben piheni, hogy összeérjenek az ízek.