Kocsonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kocsonya

Hozzávalók:

  • 1 friss sertés hátsó csülök
  • 2 sertés köröm
  • 50 dkg bőrke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 20 szem fekete bors
  • 3 csöves paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítése:

A húst ízlés szerinti nagyságúra feldarabolom, a fűszerekkel és a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni. Annyi vizet öntük rá, hogy ellepje.

Főzés közben a habját leszedem. 3,5-4 órán át főzöm. Amikor kész, leszűröm.

Fél órát hagyom állni, majd a lé tetejéről a zsírt lemerem.

Tányérokba teszem a húsféléket és rámerem a levet.

Hideg helyre teszem, hogy megaludjon. Van, akik tojást is tesznek a tányér aljába, én nem szoktam. Mindenki maga dönti el.

Jó étvágyat kívánok hozzá!