Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kertész rakottas gombamártással recept

Kertész rakottas gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Alaphoz:

    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 közepes sárgarépa
    • 20 dkg zöldbab
    • 15 dkg zöldborsó
    • 25 dkg rizs
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 ek petrezselyem
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl víz

    Gombamártáshoz:

    • 20 dkg gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Alap készítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.

    A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és olajjal kikent lábosba szedjük.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
    Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget. Ha szükséges, még ízesítjük, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.

    A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Gombamártás készítése:

    Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.

    Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.

    A kertész rakottas gombamártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 119 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá