Kertész rakottas gombamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 20 dkg zöldbab
  • 15 dkg zöldborsó
  • 25 dkg rizs
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl víz

Gombamártáshoz:

  • 20 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Alap készítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.

A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és olajjal kikent lábosba szedjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget. Ha szükséges, még ízesítjük, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.

A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Gombamártás készítése:

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.

Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.