Hozzávalók:
Alaphoz:
Gombamártáshoz:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.
A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és olajjal kikent lábosba szedjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget. Ha szükséges, még ízesítjük, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.
A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.
Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.