Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalamádé recept

Csalamádé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg káposzta
    • 2 db kígyóuborka
    • 4 db salátahagyma
    • 3 db sárgarépa
    • 5 db tvpaprika

    Felöntöléhez:

    • 1 púpos ek cukor
    • 1 púpos ek asztalisó
    • késhegynyi borkén
    • 1 csapott kk nátrium benzoát
    • 1 tk koriander
    • 1 tk egészbors
    • 1 tk mustármag
    • 1 kk egészkömény
    • 4-5 db babérlevél
    • 7 dl 10 %-os ecet

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.

    Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.

    Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.

    Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!

    4-5 hét letelte után fogyasztható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá