Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászos uborka (a legfinomabb) recept

Kovászos uborka (a legfinomabb)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg uborka (nagyobb)
    • 2 szál kapor
    • 25 dkg rozskenyér
    • 2 ek só (1 liter vízhez)

    Elkészítése:

    Az uborkákat jól megmossuk.

    Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.

    Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.

    Egy jókora barna kenyér sarkával lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára.

    Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.

    Egészségetekre!

    Tipp:

    Mikor öntjük a forró vizet az uborkára, érdemes egy kés pengéjét alá tenni,így biztosan nem reped meg az üveg!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá