Kovászos uborka (a legfinomabb)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka (nagyobb)
  • 2 szál kapor
  • 25 dkg rozskenyér
  • 2 ek só (1 liter vízhez)

Elkészítése:

Az uborkákat jól megmossuk.

Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.

Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.

Egy jókora barna kenyér sarkával lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára.

Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.

Egészségetekre!

Tipp:

Mikor öntjük a forró vizet az uborkára, érdemes egy kés pengéjét alá tenni,így biztosan nem reped meg az üveg!!