Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalamádé recept

Csalamádé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg káposzta
    • 1,5 kg paprika
    • 1 kg zöld paradicsom
    • 1 kg uborka
    • 50 dkg sárgarépa
    • 0,5 kg vöröshagyma
    • 3 dl ecet (10 %-os)
    • 7 dkg só
    • 40 dkg cukor
    • 1 kávéskanál szalicil
    • 1 kávéskanál borkén
    • 3 db babérlevél
    • 1 ek fekete bors (szemes)
    • 1 tk egész fűszerkömény
    • 1 ek mustármag
    • 1 tk koriander

    Elkészítése:

    A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.

    A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.

    Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt. Celofánnal lekötjük, majd az üvegek tetejével lezárjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá