Csalamádé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg uborka
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 3 dl ecet (10 %-os)
  • 7 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek fekete bors (szemes)
  • 1 tk egész fűszerkömény
  • 1 ek mustármag
  • 1 tk koriander

Elkészítése:

A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt. Celofánnal lekötjük, majd az üvegek tetejével lezárjuk.