Csalamádé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csalamádé

Hozzávalók:

  • 2 kg káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 db salátahagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 5 db tvpaprika

Felöntöléhez:

  • 1 púpos ek cukor
  • 1 púpos ek asztalisó
  • késhegynyi borkén
  • 1 csapott kk nátrium benzoát
  • 1 tk koriander
  • 1 tk egészbors
  • 1 tk mustármag
  • 1 kk egészkömény
  • 4-5 db babérlevél
  • 7 dl 10 %-os ecet

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.

Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.

Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.

Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!

4-5 hét letelte után fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!