Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás húspogácsák recept

Káposztás húspogácsák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • fél fej káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 40 dkg darálthús
    • 30 dkg félig főtt rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors ízlés szerint
    • olaj vagy másmilyen zsiradék

    Mártás:

    • 30 dkg paradicsom paszta
    • 20 dkg tejföl
    • só ízlés szerint
    • kevés (kb csipetnyi) cukor
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.

    A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.

    A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.

    A darálthúst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

    A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.

    A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.

    180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá