Káposztás húspogácsák recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- fél fej káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darálthús
- 30 dkg félig főtt rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors ízlés szerint
- olaj vagy másmilyen zsiradék
Mártás:
- 30 dkg paradicsom paszta
- 20 dkg tejföl
- só ízlés szerint
- kevés (kb csipetnyi) cukor
- 2 dl víz
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.
A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.
A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.
A darálthúst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.
A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.
180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »