Hozzávalók:
Gombóc:
Mártás:
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.
A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.
A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.
A darálthúst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.
A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.
180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.