Káposztás húspogácsák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • fél fej káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darálthús
  • 30 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj vagy másmilyen zsiradék

Mártás:

  • 30 dkg paradicsom paszta
  • 20 dkg tejföl
  • só ízlés szerint
  • kevés (kb csipetnyi) cukor
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.

A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.

A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.

A darálthúst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.

A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.

180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.