Székelykáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 tk. borsikafű
- 1,5 tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 3 babérlevél
- tejföl a tetejére
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is.
Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot.
Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja.
Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »