Székelykáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 tk. borsikafű
- 1,5 tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 3 babérlevél
- tejföl a tetejére
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is.
Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot.
Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja.
Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »