Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta recept

Székelykáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 0,5 kg sertéscomb
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4-6 gerezd fokhagyma
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • 2 tk. borsikafű
    • 1,5 tk őrölt kömény
    • só, bors ízlés szerint
    • 3 babérlevél
    • tejföl a tetejére

    Elkészítése:

    Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is.

    Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot.

    Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja.

    Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá