Székelykáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 2 tk. borsikafű
  • 1,5 tk őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 babérlevél
  • tejföl a tetejére

Elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is.

Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot.

Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja.

Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk.