Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cserépedényben készült székelykáposzta recept

Cserépedényben készült székelykáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1-2 fej vöröshagyma
    • 80 dkg savanyú káposzta
    • 50 dkg sertéslapocka
    • füstölt oldalas
    • só, bors, zsír, pirospaprika

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majd levéve a tűzről keverünk hozzá pirospaprikát.

    Belerakjuk a megmosott és tetszőleges kockára vágott lapockát a cserépedénybe és ráöntjük a pörköltszaftot, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd lefedve berakjuk a hideg sütőbe és begyújtjuk 175 °C-ra beállítjuk és kb 1 órán át főzzük a húst.

    Addig ha szükséges kimossuk a káposztát és felszeleteljük a oldalast.

    Mikor félig puha a hús kiszedjük és a cserépedény aljába rakjuk a kimosott káposztát, ráhalmozzuk a pörköltet és köré rakjuk a füstölt oldalast. Ha szükséges öntünk rá még vizet és visszarakjuk a sütőbe lefedve és még 1-1,5 órát főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul.

    Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálhatunk mellé.

    Tipp:

    Mióta megvan a cserépedényem amit csak lehet, benne készítek el :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá