Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócos paprikás krumpli recept

Húsgombócos paprikás krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 1 kg burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1,5 l víz

    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

    Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.

    A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.

    Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.

    A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá